Logo AMEC
Benvinguts i benvingudes al Fòrum amec 2022
6 de juliol de 2022
Esdeveniment presencial des del IESE de Barcelona.

Prospectiva industrial

Què és el que ve?

70 % indústria

Assistents representants d'empreses industrials

Punt de trobada

La industria anticipativa

Estem tan connectats que la incertesa en una part del món es pot filtrar ràpidament a la resta del planeta en múltiples formes imprevistes, arribant fins i tot a transformar-se en una crisi global.

L’entorn actual suposa tot un repte: ens situa davant la necessitat d’ampliar les nostres previsions a llarg termini i alhora ser més àgils i adaptables davant de constants canvis imprevistos.
La clau per respondre a aquest entorn és incorporar la incertesa a la nostra manera de pensar i planificar, gestionar-la, per construir organitzacions i mètodes de treball molt més resilients. Com ho aconseguim? Amb prospectiva.

 

La prospectiva és el factor clau per a la competitivitat de les empreses. És la capacitat per detectar, interpretar i actuar sobre els senyals de l’entorn i la base per evitar o minimitzar les amenaces i crear les oportunitats que ens permetran créixer i construir el nostre futur.

BOTÓ-forum-CAT.jpg

Programa

09.30 h | Benvinguda IESE Jordi Utgés, Executive Director, IESE National Executive Program

09:40 | La indústria Anticipativa. Presentació del Fòrum amec 2022 a càrrec de Pere Relats, president d'amec

09:45 | Casos d'èxit. Anticipar-se al risc

10.45 h | Flash de coneixement: Què implica anticipar-se? Joaquim Montsant, director territorial Catalunya i Balears de CESCE

10:50 | Cafè de networking

11:30 | Incertesa & Prospectiva: Una palanca de creixement a càrrec de Miguel Jiménez, Fundador i CEO de FFWD

12.15 h | Flash de coneixenent: els reptes i el riescos de l'anticipació Juan Antonio Cuerdo, director de negoci Empreses a Allianz España

12:20 | Diàleg entre els membres d'amec: " De la incertesa a l'oportunitat"

13:10 h | Flash de coneixement: anticipar-se, una nova capacitat Xavier Comerma, director general adjunt de Banc de Sabadell

13:15 | Escenaris amec per a un entorn incert

13:45 | Dinar de networking

15:15 | Taller experiencial: "Construint escenaris"

16:45 | Clausura del Fòrum amec

Ponents

Jéssica del Moral

Llicenciada en Periodisme (UAB), Postgrau en Tècniques de Comunicació Empresarial i Institucional (UPF) i Màster en Direcció de Comunicació Empresarial i Institucional (UAB), ha presentat el magací ‘En Línia’, de La 2 (RTVE Catalunya). Ha estat redactora i editora d’informatius a Cadena SER Baleares i, posteriorment, a COM Ràdio. En televisió, s’ha format com a guionista (Gestmusic) i ha treballat com a redactora i presentadora de programes d’actualitat i especials a La Xarxa. També ha col·laborat al diari El Mundo – El Día de Baleares i ha estat delegada de l’agència Europa Press a Menorca.

Pere Relats

Membre electe del consell directiu d’amec amelec (fabricants d’equipament elèctric) des de 1993. Membre d’EEIM Fabricant europeu d’aïllament elèctric des de 1990, membre del Grupo Sleeving des de 1995 fins el 1998. Elegit membre del comitè executiu d’amec (comunitat de les empreses industrials internacionalitzades) des de juny del 2000: 5 anys com a tresorer, 5 anys més com a vicepresident i actualment com a president

Pau Vila

Gerent de Transformació a LC PAPER. El Grup LC Paper és un dels principals actors de la indústria paperera ibèrica. Estic liderant la transició cap al proper capítol de l’empresa en supervisar la transformació digital (automatització de processos, comerç electrònic, ERP i CRM), així com la transició del canal (entrada B2C i definició d’alineació)

Isabel Nogueroles

Professional experta en ajudar empreses familiars a assegurar la seva continuïtat amb més de 25 anys d’experiència nacional i internacional. Actualment és Consellera i CEO de Sistem Car, empresa de projectes d’enginyeria referent a l’assessorament, disseny i implementació de projectes personalitzats d’instal·lacions de pintura i generals. A més, és cofundadora de WErock Capital i de la Fundació Capitalisme Conscient.

Eneko Arza

CEO d’Innguma (spinoff de Danobat Group) DANOBAT GROUP és una empresa cooperativa que es dedica a les solucions de màquina eina, principalment a la fabricació de rectificadores, i torns

Miguel Jiménez

Sociòloga, màster en Relacions Internacionals a IBEI. Especialista en intel·ligència de mercats internacional, des del 2010 treballa a amec, primer com a responsable d’Informació i estudis, i actualment com a responsable de l’Observatori amec, unitat d’anàlisi i prospectiva sobre competitivitat empresarial internacional.

Cristina Sanz

Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials i Màster en Màrqueting i Comunicació. Compte amb una gran trajectòria professional, havent estat Directora de Màrqueting Mundial de Parrot a París (França) durant 7 anys, així com Fundadora i CEO d’Inpro Technology

Xavier Corrons

Director General de Leds C4, empresa fabricant de productes d’il·luminació tècnica i decorativa per a espais interiors i exteriors, essent referent europeu en solucions lumíniques amb presència a més de 140 països. Enginyer industrial UPC. PDD IESE. Master of Science en Direcció Industrial per la Rensselear Polytechinc Institute NY, USA (Beca La Caixa per a l’ampliació d’estudis als Estats Units). Professor MBA UVic-UCC.

Neus Lloveras

Consellera delegada i responsable de relacions externes del grup AKO. Des del passat mes d’octubre de 2019 és presidenta de la patronal FEGP. Ha estat alcaldessa de Vilanova i la Geltrú durant vuit anys i diputada al Parlament

Joan Caba

Enginyer mecànic amb màster en enginyeria informàtica amb especialització en mecatrònica i MBA. Ha desenvolupat la carrera professional en indústries mecàniques i mecatròniques. Actualment és CEO i propietari d’ICLOTET

Susana González

Sociòloga, màster en Relacions Internacionals a IBEI. Especialista en intel·ligència de mercats internacional, des del 2010 treballa a amec, primer com a responsable d’Informació i estudis, i actualment com a responsable de l’Observatori amec, unitat d’anàlisi i prospectiva sobre competitivitat empresarial internacional.

Joan Tristany

Director general d’amec, comunitat de les empreses industrials internacionalitzades. Economista i actuari per la Universitat de Barcelona, ​​i PDG per l’IESE. Carrera professional lligada a les organitzacions empresarials promovent-hi un propòsit com un instrument d’alt impacte transformador a la societat.

Patrocinadores

Allianz Seguros és la principal filial del Grupo Allianz a Espanya i una de les companyies líders del sector assegurador espanyol.

Accedeix al web

Banc Sabadell és un dels principals grups bancaris del sistema financer espanyol.

Accedeix al web

CESCE és una de les principals companyies espanyoles d’assegurances de crèdit a l’exportació.

Accedeix al web

Colaboradores

Apunta't! Que no t'ho expliquin ;-) 

© 2022 amec | Gran Via de les Corts Catalanes 684, Pral. 08010 Barcelona
This site is registered on wpml.org as a development site.