Logo AMEC
Sobreamec
 • AMEC_SOCIALDAY_proposito

Som les indústries de la nova era

amec  es la entidad que agrupa a las principales industrias internacionales de España: una comunidad visionaria, colaborativa, autogobernada y con una potente actividad de lobby.
En el centro de nuestra actividad están nuestras industrias, las que gobiernan  amec , las que comparten experiencias y las que se benefician de nuestro conocimiento, contactos y actuación.

Nuestra propuesta de valor hasta la fecha ha sido internacionalizar la industria española como factor clave para su competitividad. Hoy, 50 años después de nuestra fundación, es aún más ambiciosa: abrimos el foco de nuestra acción y nos proponemos como socio imprescindible para una empresa industrial internacional. 

 

¿Cuáles son los pilares de nuestra propuesta de valor?

 • Mercados internacionales : ofrecemos todo lo que necesitan nuestros miembros para la comercialización internacional (información, contactos estratégicos, asesoramiento, etc.).
 • Competitividad:  formación y conocimiento para que los directivos de nuestras empresas puedan afrontar los retos que plantea esta nueva era integral en la que estamos entrando.
 • Colaboración : impulsamos la colaboración entre los miembros de nuestra entidad y con instituciones y empresas de nuestro ecosistema o potenciales.
 • Prospectiva : investigación en tendencias y mercados internacionales para que nuestra comunidad pueda anticiparse en el contexto internacional.
 • Lobby : nos movemos entre nuestras partes interesadas para ubicar la industria en el lugar donde debe estar y para conseguir los objetivos que nuestra comunidad nos plantea (de forma anual y puntual).

 

La nova missió d'amec

Impulsar los nuevos factores clave de competitividad en las empresas: anticipación, adaptabilidad, colaboración, glocalización y sostenibilidad. Basamos nuestra misión en conseguir que nuestras empresas estén preparadas para una nueva era que va a ser completamente VUCA y en dónde todo lo que conocemos hasta hoy puede cambiar para siempre.

La nova era integral

Així l’anomenen alguns experts. Amb ella, s’establirà un nou concepte d’empresa, nous factors de competitivitat i noves relacions entre empresa, societat i planeta.

Anticipació

Per a la capacitat d’anticipació dels nostres membres, hem desenvolupat l’Observatori d’amec, que, amb estudis de prospectiva, investigació i anàlisi de dades, ens permet donar a les empreses la màxima capacitat d’anticipació en la identificació de canvis, macrotendències, oportunitats en els mercats, etc., assumint-les amb rapidesa i seguretat.

Adaptabilitat

«L’espècie que sobreviu no és la més forta ni la més intel·ligent, és la que millor s’adapta al canvi». Aquesta frase de Charles Darwin identifica plenament la importància que amec ajudi a que les seves empreses perdin rigidesa i es desenvolupin sobre estructures i processos més flexibles.

Col·laboració

La col·laboració empresarial no només permet aconseguir reptes de forma més ràpida, sinó que de vegades és l’única manera d’afrontar-los. A amec tenim eines, mètode i estratègia perquè els nostres membres col·laborin entre ells per aconseguir reptes majors.

Glocalització

Pensar GLOBALMENT i actuar LOCALMENT. Més enllà de l’empresa internacionalitzada, la qual opera a l’exterior, amec impulsa la nova empresa global, la qual a més fa servir la seva capacitat per impactar positivament en cadascun dels territoris als quals pertany.

Sostenibilitat

Ja no és qüestió de complir amb els ODS per generar valor, el no fer-ho generarà pèrdua d’oportunitats i de competitivitat. A amec ens encarreguem de donar eines als nostres membres perquè el compliment dels ODS sigui una transició il·lusionant i viable econòmicament.

Cadascun d’aquests objectius requereixen una estratègia concreta per part d’amec.

Mai ens ha agradat presentar-nos com una associació perquè som molt més: una comunitat industrial, un equip professional, un ecosistema molt potent de parts interessades i un actor rellevant en el panorama industrial internacional.

La primera entitat industrial amb propòsit

Contribuir, des de la indústria, a fer que el canvi d’era sigui segur, transversal i positiu per a les persones i per al planeta. I no només això. Treballarem perquè totes i cadascuna de les indústries del nostre país tinguin el seu propòsit. Estem molt convençuts del potencial transformador de la indústria i del valor que això li aportarà al mercat global i al planeta en general.

Premis i reconeixements

 • Reconeixement Cambra de Comerç de Barcelona pel 50è aniversari d’amec (2019)

 • Reconeixement «Foment a la Internacionalització» de COFIDES (2018)

 • Premi al millor organisme dels Reconeixements a la Internacionalització de Moneda Única – Santander (2016)

 • Reconeixement CECOT al Progrés empresarial com a millor Associació empresarial 2012

 • Premis de la Competitivitat 2007 de la Generalitat de Catalunya pel projecte conjunt d’amec i Fira de Barcelona, ITMA Barcelona (2007)

 • Premi a la Internacionalització de l’economia catalana de la Generalitat de Catalunya (1994)

Representació institucional

Estem molt ben connectats i representats institucionalment per aconseguir els reptes, presents i futurs, de la nostra comunitat. Treballem amb totes aquestes entitats, sempre amb la indústria al centre i per a ella:

Representació institucional a escala nacional

Comitès Tècnics de Normalització d'UNE

Representació institucional a escala internacional

Transparencia en nuestras actuaciones

© 2022 amec | Gran Via de les Corts Catalanes 684, Pral. 08010 Barcelona
This site is registered on wpml.org as a development site.