Logo AMEC
Cursos - NORMATIVA TÈCNICA

Pots fer correctament l’anàlisi dels riscos de la teva màquina?

 

La directiva de màquines 2006/42/CE assenyala que el fabricant d’una màquina està obligat a realitzar l’avaluació dels riscos que presenta la seva màquina i procedir a la seva construcció d’acord amb l’anàlisi i l’avaluació de riscos realitzat. A més a més, està obligat a deixar constància d’haver-ho fet.

La manera de deixar constància fefaent de lavaluació de riscos és incloure-la com a part fonamental de lexpedient tècnic.

 

L’objectiu d’aquest curs és adquirir coneixements teòrics i pràctics bàsics per a l’avaluació del risc i la reducció del risc a les màquines.

$nbsp;

Pots fer correctament l’expedient tècnic de la teva màquina?

 

L’objectiu d’aquest curs és proporcionar les eines per a l’elaboració de l’anàlisi de perills, l’avaluació de riscos i el disseny de solucions de seguretat a les màquines, així com facilitar una metodologia eficient per a la pròpia empresa la que pugui elaborar correctament l’expedient tècnic d’una màquina per al marcatge CE.

Les regles canvien en funció dels mercats

Conèixer i saber aplicar la normativa tècnica de cadascun dels països als quals ens dirigim és bàsic per arribar als diferents mercats. A amec t’ajudem en certificació i normativa, i realitzem una prospectiva en els països de destinació, per tal d’evitar sorpreses.

La importància de conèixer la normativa allà on anem

Abans d’exportar la nostra maquinària i tecnologia hem de conèixer la normativa tècnica que han de complir en els països de destinació. Disposar de l’expedient tècnic i del marcatge CE en els nostres equips és imprescindible per vendre’ls a la UE. Però fora del mercat únic, els països compten amb la seva pròpia normativa, que hem de conèixer i aplicar.

 

A amec participem i coneixem a la perfecció el desenvolupament de la normalització. Som membres de la junta directiva d’UNE i de més de deu Comitès Tècnics de Normalització. Com a experts, portem a terme una tasca de formació i divulgació entre els nostres membres perquè es dirigeixin als seus països de destinació amb totes les garanties i seguretat.

  • Realitzem formació en certificació i normativa tècnica: cursos sobre marcatge CE, com elaborar l’expedient tècnic de la teva màquina, normativa UL aplicable als EUA, etc.

  • Resolem els teus dubtes sobre quina normativa han de complir els teus equips a través dels nostres experts a AENOR, entitats certificadores internacionals, SAFEWORK, etc.

  • Realitzem una prospectiva sobre la nova normativa tècnica que s’implanta en altres països i mantenim informats els nostres associats.

  • Col·laborem amb UNE i AENOR. Les empreses associades a amec disposen d’un descompte del 20 % en l’adquisició de normes UNE i en l’assistència als cursos organitzats per AENOR.

Últimes notícies
© 2022 amec | Gran Via de les Corts Catalanes 684, Pral. 08010 Barcelona
This site is registered on wpml.org as a development site.