Logo AMEC

Desenvolupa els cinc factors claus de competitivitat per a la gestió empresarial en contextos incerts. Escull mòdul o desenvolupa el programa sencer.

Com podem incorporar l’economia circular a l’estratègica de l’empresa? Treballarem els aspectes clau de l’economia circular. Definirem els diferents models de negoci circulars. Aplicarem les tècniques del Design Thinking. Definirem una proposta de valor circular mitjançant models de negoci on posarem el focus en l’accés al servei o solució.

La sostenibilitat és un factor clau de competitivitat

Alineada al seu propòsit, l’actuació d’amec permet a les empreses trobar un suport per fer front de forma segura i positiva als canvis necessaris: impulsem la innovació, fomentem les ciutats sostenibles, l’economia circular i l’eficiència energètica, treballem per a un bon ús del plàstic i ens basem en aliances per aconseguir objectius de benestar comú.

  • Joan-Tristanybx_B

Sostenibilitat com a element estratègic

En el canvi d’era en què ens trobem, la sostenibilitat constitueix un dels cinc factors clau de competitivitat de les empreses industrials internacionalitzades, juntament amb l’anticipació, l’adaptabilitat, la col·laboració i la glocalització.

 

El factor de la sostenibilitat és important fins al punt d’incidir més sobre la resta, tenint en compte la potència amb què han irromput els Objectius de Desenvolupament Sostenible en l’entorn polític, social i empresarial mundial.

 

El nou propòsit d’amec és contribuir, des de la indústria, al fet que el canvi d’era sigui segur, transversal i positiu per a les persones i per al planeta.

 

És per això que ens alineem amb els ODS, participant activament en aquells en què podem tenir una major incidència, treballant de la següent manera:

 

SDG Wheel_Transparent_WEB.png

ODS 8: treball decent i creixement econòmic

ODS 9: indústria, innovació i infraestructura

ODS 11: ciutats i comunitats sostenibles

ODS 12: producció i consum responsable

ODS 17: aliances per assolir els objectius

  • Joan-Tristanybx_B

1. Fomentem el pas a l'economia circular

 

Des d’amec assessorem i acompanyem les nostres empreses perquè realitzin projectes d’innovació per passar de models de producció lineals a circulars, a més els informem i ajudem en el tràmit de les ajudes de les administracions per a aquests àmbits. 

 

L’economia circular és present en les temàtiques de les nostres sessions de capacitació, treball en xarxa i intercanvi d’experiències entre la nostra comunitat. 

 

A més, amec és membre del Comitè Tècnic de Normalització 323 d’Economia circular d’UNE, que té com a camp d’activitat la normalització en l’economia circular per al desenvolupament de directrius, marc, guies, eines de suport i requisits que tinguin caràcter horitzontal per a tots els sectors.

2. Impulsem BforPlanet

amec ha tingut, té i tindrà un important paper en la difusió i l’impuls del BforPlanet, el gran esdeveniment internacional sobre sostenibilitat que Fira de Barcelona posa en marxa i que uneix els principals líders empresarials, de governs, de l’acadèmia i de la societat civil per a debatre i proposar solucions als grans reptes als quals la humanitat s’enfronta avui dia.

Conèixer el projecte

3. Plàstic i sostenibilitat

Les opinions no informades sobre l’ús del plàstic han proliferat a mesura que la sostenibilitat ha anat ocupant un espai cada vegada més gran en les agendes dels principals països avançats.

 

Com a entitat que representa a fabricants de maquinària per a la producció de productes que fan servir el plàstic com a matèria primera, hem creat l’espai web privat Sostenibilitat, plàstic i maquinària per tal de donar eines útils per a tota la nostra comunitat. Aquest espai conté:

– Materials per a la divulgació de les virtuts del bon ús del plàstic.

– Innovacions a tenir en compte en fabricació, processos i materials.

– Legislacions que poden afectar/impulsar els projectes dels nostres socis.

 

Juntament amb altres organitzacions, amec treballa a més perquè el debat sobre el plàstic es realitzi d’una manera objectiva, posant el focus en les problemàtiques reals, com poden ser certs usos i el reciclatge, i no tant en el material en si.

4. Eficiència energètica

L’ús eficient de l’energia, amb la progressiva incorporació de fonts renovables, és un dels principals factors de competitivitat en les empreses industrials.

 

A amec acompanyem la nostra comunitat en aquest repte i ho fem a través de la difusió i el coneixement de casos d’èxit i tecnologies específiques. Un dels nostres objectius de lobby és incrementar els ajuts disponibles per a la transició energètica, ajuts que ja gestionem amb els nostres membres. 

 

Últimes notícies
© 2022 amec | Gran Via de les Corts Catalanes 684, Pral. 08010 Barcelona
This site is registered on wpml.org as a development site.