Logo AMEC
L'entitat
 • AMEC_SOCIALDAY_proposito

Som les indústries de la nova era

amec és l’entitat que agrupa les principals indústries internacionals d’Espanya: una comunitat visionària, col·laborativa, autogovernada i amb una potent activitat de lobby.
Al centre de la nostra activitat estan les nostres indústries, les que governen amec, les que comparteixen experiències i les que es beneficien del nostre coneixement, contactes i actuació.

La nostra proposta de valor fins avui ha estat internacionalitzar la indústria espanyola com a factor clau per a la seva competitivitat. Avui, 50 anys després de la nostra fundació, és encara més ambiciosa: obrim el focus de la nostra acció i ens proposem com el soci imprescindible per a una empresa industrial internacional. 

 

Quins són els pilars de la nostra proposta de valor?

 • Mercats internacionals: oferim tot el que necessiten els nostres membres per a la comercialització internacional (informació, contactes estratègics, assessorament, etc.). 
 • Competitivitat: formació i coneixement perquè els directius de les nostres empreses puguin afrontar els reptes que planteja aquesta nova era integral en la qual estem entrant. 
 • Col·laboració: impulsem la col·laboració entre els membres de la nostra entitat i amb institucions i empreses del nostre ecosistema o potencials. 
 • Prospectiva: recerca en tendències i mercats internacionals perquè la nostra comunitat pugui anticipar-se en el context internacional. 
 • Lobby: ens movem entre les nostres parts interessades per ubicar la indústria en el lloc on ha d’estar i per aconseguir els objectius que la nostra comunitat ens planteja (de forma anual i puntual). 

 

La nova missió d'amec

Impulsar els nous factors clau de competitivitat a les empreses: anticipació, adaptabilitat, col·laboració, glocalització i sostenibilitat. Basem la nostra missió en aconseguir que les nostres empreses estiguin preparades per a una nova era que serà completament VUCA i on tot el que coneixem fins avui pot canviar per sempre. 

La nova era integral

Reconeixement Cambra de Comerç de Barcelona pel 50è aniversari d’amec (2019)

Anticipació

Per a la capacitat d’anticipació dels nostres membres, hem desenvolupat l’Observatori d’amec, que, amb estudis de prospectiva, investigació i anàlisi de dades, ens permet donar a les empreses la màxima capacitat d’anticipació en la identificació de canvis, macrotendències, oportunitats en els mercats, etc., assumint-les amb rapidesa i seguretat.

Adaptabilitat

«L’espècie que sobreviu no és la més forta ni la més intel·ligent, és la que millor s’adapta al canvi». Aquesta frase de Charles Darwin identifica plenament la importància que amec ajudi a que les seves empreses perdin rigidesa i es desenvolupin sobre estructures i processos més flexibles.

Col·laboració

La col·laboració empresarial no només permet aconseguir reptes de forma més ràpida, sinó que de vegades és l’única manera d’afrontar-los. A amec tenim eines, mètode i estratègia perquè els nostres membres col·laborin entre ells per aconseguir reptes majors.

Glocalització

Pensar GLOBALMENT i actuar LOCALMENT. Més enllà de l’empresa internacionalitzada, la qual opera a l’exterior, amec impulsa la nova empresa global, la qual a més fa servir la seva capacitat per impactar positivament en cadascun dels territoris als quals pertany.

Sostenibilitat

Ja no és qüestió de complir amb els ODS per generar valor, el no fer-ho generarà pèrdua d’oportunitats i de competitivitat. A amec ens encarreguem de donar eines als nostres membres perquè el compliment dels ODS sigui una transició il·lusionant i viable econòmicament.

Cadascun d’aquests objectius requereixen una estratègia concreta per part d’amec.

Mai ens ha agradat presentar-nos com una associació perquè som molt més: una comunitat industrial, un equip professional, un ecosistema molt potent de parts interessades i un actor rellevant en el panorama industrial internacional.

La primera entitat industrial amb propòsit

Contribuir, des de la indústria, a fer que el canvi d’era sigui segur, transversal i positiu per a les persones i per al planeta. I no només això. Treballarem perquè totes i cadascuna de les indústries del nostre país tinguin el seu propòsit. Estem molt convençuts del potencial transformador de la indústria i del valor que això li aportarà al mercat global i al planeta en general. 

Premis i reconeixements

 • Reconeixement Cambra de Comerç de Barcelona pel 50è aniversari d’amec (2019)

 • Reconeixement «Foment a la Internacionalització» de COFIDES (2018)

 • Premi al millor organisme dels Reconeixements a la Internacionalització de Moneda Única – Santander (2016)

 • Reconeixement CECOT al Progrés empresarial com a millor Associació empresarial 2012

 • Premis de la Competitivitat 2007 de la Generalitat de Catalunya pel projecte conjunt d’amec i Fira de Barcelona, ITMA Barcelona (2007)

 • Premi a la Internacionalització de l’economia catalana de la Generalitat de Catalunya (1994)

Representació institucional

Estem molt ben connectats i representats institucionalment per aconseguir els reptes, presents i futurs, de la nostra comunitat. Treballem amb totes aquestes entitats, sempre amb la indústria al centre i per a ella:

Representació institucional a escala nacional

Comitès Tècnics de Normalització d'UNE

Representació institucional a escala internacional

Transparencia en nuestras actuaciones

© 2022 amec | Gran Via de les Corts Catalanes 684, Pral. 08010 Barcelona
This site is registered on wpml.org as a development site.