Logo AMEC
Representativitat i influència

Representem i defensem els interessos de la nostra comunitat

amec representa una potent comunitat d’empreses industrials internacionalitzades que actua com a grup de lobby davant de l’entorn.

 

Treballem per contribuir a que l’activitat de les empreses industrials internacionalitzades es desenvolupi en un marc el més favorable possible, que impulsi la competitivitat i la generació de riquesa.

Identifiquem anualment temes de millora en àmbits relacionats amb la competitivitat industrial, a través del contacte directe amb les empreses industrials internacionalitzades, el nostre Observatori i el coneixement que acumulem d’experiències i iniciatives en els àmbits nacional i internacional. Aquesta és una part molt important de la nostra orientació a la comunitat empresarial que representem.

 

Aportem i proposem idees de manera col·laborativa, positiva i metodològica davant les administracions o altres agents que incideixen en les regles de joc de l’entorn.

 

Per poder dur a terme la nostra activitat de lobby, mantenim un contacte fluid amb les administracions públiques, institucions, mitjans de comunicació i participem en organitzacions empresarials i xarxes, posant-nos a la seva disposició per contribuir a la millora de l’entorn industrial.

Alguns temes de lobby treballats

 • Posicionar davant les administracions públiques a la indústria com a sector fonamental per a la generació de riquesa. 
 • Promoure una estratègia d’innovació de país que garanteixi la competitivitat de la indústria. 
 • Millora de la mobilitat de persones, tant del sistema de concessió de visats, com de la flexibilitat del model de passaports. 
 • Aportació de solucions a les barreres al comerç, identificades a diversos fòrums públics-privats. 
 • Millora dels instruments de finançament, com l’adequació d’ assegurança de crèdit per compte de l’estat a les especificitats i necessitats de les operacions de les empreses de petits imports. 

 • L'Excma. Ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, al nostre acte d'aniversari «50 anys reimaginant la internacionalització»

  L’Excma. Ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, al nostre acte d’aniversari «50 anys reimaginant la internacionalització»

 • L'Excma. Ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, al nostre acte d'aniversari «50 anys reimaginant la internacionalització»

  Reunió de la junta directiva d’amec a la Comissió Europea

 • L'Excma. Ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, al nostre acte d'aniversari «50 anys reimaginant la internacionalització»

  Presentació de propostes davant els mitjans de comunicació

Alguns temes de lobby treballats

Aprofitem la nostra Assemblea General, una de les cites anuals de la nostra comunitat, no només per complir amb les qüestions legals de la nostra associació sinó, sobretot, per presentar públicament els nostres objectius de lobby anuals.

 

Som una entitat constructiva, no ens agrada demanar que les administracions públiques ens solucionin necessitats, som dels que sabem que els nostres resultats depenen de l’esforç i implicació de les nostres empreses, però sí que necessitem que el context i les administracions estiguin preparats perquè les inversions de la nostra comunitat siguin el més efectives possibles.

Claus per al canvi de model productiu

cambiomodelo.png

amec exposa les 10 grans mesures imprescindibles per a la reactivació i transformació de la indústria, un document en el qual han participat més de 50 experts i empreses industrials internacionalitzades.

 

S’hi detallen les accions necessàries per a la transformació industrial, una oportunitat i una necessitat per a progressar com a economia i societat.

Descarrega el document.

 • AMEC_SOCIALDAY_proposito

Últimes notícies
© 2022 amec | Gran Via de les Corts Catalanes 684, Pral. 08010 Barcelona
This site is registered on wpml.org as a development site.