Logo AMEC
Notes de premsa
LedsC4 rep el reconeixement a l’empresa Positive Industry de l’Any
11 maig 2023
 • Un jurat d’alt nivell considera que és la que representa millor els valors d’un moviment que abandera la necessitat de posar la indústria al centre i de contribuir a un futur industrialment sostenible. El president d’amec, Pere Relats, i la consellera delegada de l’ICEX, María Peña, han fet entrega del guardó durant el Positive Industry Day.
 • El director general d’amec, Joan Tristany, ha evidenciat la situació de “soledat” que viuen les empreses middle market, que queden sovint al marge de nombroses iniciatives.

 

Barcelona, ​​22 de març de 2023. LedsC4 ha estat reconeguda avui com l’empresa Positive Industry de l’Any, per ser la que representa més bé tots els valors del moviment Positive Industry, que abandera la necessitat de posar la indústria al centre i de contribuir a un futur industrialment sostenible. El president d’amec, Pere Relats, i la consellera delegada d’ICEX, María Peña, han fet entrega del reconeixement durant el Positive Industry Day, que ha reunit les empreses i l’ecosistema industrial al recinte modernista de Sant Pau, a Barcelona.

 

amec celebra per primera vegada el Positive Industry Day i el lliurament d’aquests reconeixements, que atorga un jurat integrat per persones d’alt nivell, a les empreses que representen millor els valors del moviment Positive Industry, que defensa una economia sòlida i diversificada, a la que es reconegui la indústria com un dels agents amb més poder de transformació social i econòmica. “Representa la indústria positiva només aquella indústria sostenible, que s’adapta, que es vulgui anticipar, que està disposada a col·laborar i que sigui capaç de glocalitzar-se”, ha explicat el president d’amec. Mitjançant aquesta jornada i el lliurament dels reconeixements, amec vol contribuir a la implementació d’aquests valors a la comunitat de les empreses industrials. El jurat d´aquesta primera edició dels reconeixements està integrat pel fundador i CEO d’Stage2, Oriol Pascual; el director executiu de B LAB Spain, Pablo Sánchez; el director general d’UNE, Javier Garcia; el professor a ESCI-UPF Pelayo Corella; i el director general d’amec, Joan Tristany.

 

“Gràcies per aquest reconeixement, estem molt compromesos amb els valors del Positive Industry, la nostra activitat genera un impacte a la societat i al planeta i és fruit de molts anys de treball”, ha agraït Jordi Rocasalbas en nom de Leds C4. Leds C4 va néixer com a petit taller professional a Torà (Lleida) de disseny de forja. Va ser pionera a incorporar els dispositius led, avançant-se molts anys al seu ús i davant dels grans competidors. Ara ja “com a especialistes en il·luminació intel·ligent i connectada, cosa que aporta dades molt valuosos, vam iniciar fa temps una carrera en digitalització i molt aviat ens vam adonar que tenia a veure completament amb la circularitat”, ha indicat Rocasalbas, que a més d’actuar tenint sempre present la sostenibilitat en la seva estratègia, ha destacat el compromís de l’empresa amb cada territori on està implantada.

A més del principal reconeixement a l’empresa Positive Industry de l’Any, LedsC4 i Hiperbaric han rebut el reconeixement a les empreses que representen més bé el valor de la Glocalització. EV Charge i Ausa han rebut el reconeixement a l’Anticipació; Genebre i Bio-Fil el de Sostenibilitat; i VEGA Chargers i Exel Fil el reconeixement a la Col·laboració.

 

Reivindicació de les empreses middle market

Davant d’un auditori format per empreses i l’ecosistema industrial, el Positive Industry Day també ha servit perquè amec plantegi les problemàtiques que han de salvar les empreses a les seves estratègies de glocalització. “Cal fer un homenatge al nostre sector exterior, que ha demostrat una fortíssima capacitat d’adaptació i de resiliència en el marc de les convulsions viscudes des del 2020”, ha afirmat la consellera delegada d’ICEX, María Peña. Sostenibilitat, digitalització i la nova economia de la dada són els nous reptes per a la indústria, segons Peña, que ha remarcat la gran presència de l’empresa espanyola al continent americà i Europa i la necessitat d’acostar-se més a l’Àsia.

 

El director general d’amec, Joan Tristany, ha evidenciat el sentiment de “soledat” que tenen les empreses líders al seu nínxol a nivell global, que per tenir una mida més gran a bona part de les pime però menor a la gran empresa, queden a sovint excloses de nombroses iniciatives promogudes per les administracions. “Sí, són empreses innovadores, sostenibles, que utilitzen totes les palanques de competitivitat, i queden fora en diversos aspectes, com vam veure amb els Fons Next Generation”, li ha confirmat Peña, que ha mostrat el seu suport i ha atribuït part del problema al entorn de la Unió Europea: “Des d’ICEX hi treballem i us acompanyarem en aquesta tasca de lobby davant del Ministeri (d’Indústria i Economia) i la Unió Europea”, ha afirmat. El comitè executiu d’amec ha compartit posteriorment un esmorzar amb la consellera delegada d’ICEX.

 

Primers Reconeixements a la Indústria Positiva

Reconeixement especial a l’Empresa Positive Industry de l’any

LedsC4: pel seu exemple de progrés positiu, a través de l’adopció dels 5 nous factors de competitivitat:

 • La capacitat d’adaptabilitat no és casual: ha creat un nou centre de disseny i innovació especialitzat en els segments retail i oficines, i amb el focus en solucions lumíniques eficients. L’omnicanalitat permet adaptar la comunicació a cada canal de venda, i el seu projecte de transformació digital està pensat per a l’adaptació de la companyia a l’entorn cada cop més volàtil i canviant.
 • Pel que fa a sostenibilitat, destaca el tractament holístic dins del pla estratègic i elabora una memòria de sostenibilitat sota els estàndards GRI (Global Reporting Initiative). El 2022 EcoVadis els va atorgar la medalla d’or en sostenibilitat, situant-se entre el 5% de les empreses amb millor puntuació entre 90.000 empreses analitzades de 160 països i 200 sectors. Hi ha invertit 1,7 milions d’euros en un projecte per aconseguir una llum més sostenible i de qualitat per a les persones. Ha evolucionat el packaging i més de la meitat dels seus productes ja són fàcilment segregables i reciclables.
 • Així mateix, LedsC4 col·labora amb un gran nombre d’empreses en la fabricació de productes, a més de col·laborar amb la cadena de valor completa per aconseguir ser totalment sostenibles. La col·laboració amb els seus clients és fonamental i per això ha desenvolupat una aplicació per estandarditzar i flexibilitzar la integració amb els seus sistemes.
 • Coneixedors de la importància d’anticipar-se, el seu pla estratègic contempla iniciatives enfocades a anticipar necessitats futures del mercat i reforçar, per fer més àgils, aspectes com el desenvolupament de proveïdors de proximitat, la digitalització, la innovació i la sostenibilitat. Exemple concret ha estat la lectura pre Covid d’una possible crisi mundial que ha tingut una resposta en l’augment d’estoc, i ha pogut respondre al mercat durant l’etapa de restriccions.
 • I, finalment, LedsC4 és un gran exemple de glocalització. La consciència que sent una empresa molt internacionalitzada cada cop és més imprescindible la proximitat al mercat i l’adaptació a les seves característiques específiques, els ha portat a buscar fórmules que els permeten mantenir una comunicació oberta, fluida i pràctica a cada mercat. Així:
 • Ha establert filials pròpies en diversos mercats (Alemanya, UK, Polònia, EmiratsAU, Singapur, Xina, Sud-àfrica, USA, Colòmbia i Perú)
 • Disposa de personal propi a França i Bèlgica.
 • Ha desenvolupat col·laboracions amb agències locals a Austràlia, Mèxic, Xile i els Països Baixos.
 • Ha desenvolupat un Servei d’Atenció al Client que us permet atendre’l en la vostra pròpia llengua.

 

Reconeixement a la GLOCALITZACIÓ

LedsC4 i hiperbàric.

Agraïment a l’ANTICIPACIÓ

Tècnica i Ausa.

Reconeixement a ADAPTABLE

Ramon Solar i Circuit Control.

Reconeixement a la SOSTENIBILITAT

Genebre i Bio Fil.

Reconeixement a la COL·LABORACIÓ

Vega Charges i Excel Fil.

 

 

amec impulsa els nous factors clau de competitivitat en les empreses

La comunitat de les empreses industrials internacionalitzades amec impulsa els nous factors clau de competitivitat en les empreses de tot l’Estat: anticipació, adaptabilitat, col·laboració, glocalització i sostenibilitat. Són uns factors que estan esdevenint essencials en l’actual situació de crisi per l’impacte de la Covid-19 en l’activitat industrial del nostre país. Les empreses que formen part d’amec generen un volum d’exportació superior als 6.200 milions d’euros, exporten una mitjana del 56,3% de la seva facturació i inverteixen el 4,4% en innovació.

 

 

Per a més informació:

Glòria Ayuso Gloria.ayuso@ga-binet.com

Tel. 654609518

© 2022 amec | Gran Via de les Corts Catalanes 684, Pral. 08010 Barcelona
This site is registered on wpml.org as a development site.